Pyhän Ristin kirkko

Tutustu
 

Matkailu ja liikenne

Taivassalo vehmaine, karun kauniine tammilehtoineen ja tuulessa merenä aaltoilevine viljapeltoineen – kappale kauneinta Suomea. Nämä seudut kiinnostivat jo viikinkejä, ristiretkeläisiä, kauppa- ja aatelismiehiä, jotka kaikki jättivät Taivassaloon omat merkkinsä.

Taivassalo on merellinen matkailukunta. Taivassalo omaleimaisine saarineen ja rannikkoalueineen tarjoaa kävijöille monipuolista nähtävää. Ne ovat myös kohtauspaikka, jossa erilaiset elementit saavat kosketuksen toisiinsa: maa ja meri, perinteiset elämänmuodot ja kehittyvä matkailu, satamat ja venevalkamat sekä sukupolvesta toiseen säilyneet kalastusmenetelmät. Kauniiden maisemien ja meren tarjoamien virkistysmahdollisuuksien ansiosta rannikkoalueet ovat merkittäviä matkailukohteita.

Merellinen saaristokunta houkuttelee lepoa ja virkistystä tavoittelevia lomanviettäjiä aurinkolomalle, sukeltamaan, kalastamaan, risteilemään tai luontoretkeilemään. Taivassalossa on 2000 kesämökkiä, yli 180 saarta ja yli 300 kilometriä merenrantaa.

Silakrysäys on markkinarieha Silakan ympärillä. Valitettavasti vuonna 2021 ei järjestetä Silakrysäystä vallitsevasta koronatilanteesta johtuen. Maittavia herkkuja, tapahtumia ja näyttelyitä sekä torimyyntiä. Silakrysäyksen torimyyntipaikkkoja voitte varata kirjaamo@taivassalo.fi tai puh. 060 030 8402.

Taivassalossa toimii useita matkailu-, majoitus ja ravitsemusalanyrityksiä. Torin torikahvila houkuttelee kesäisin virkistäytymään. Myynnissä mm. paikallisten tuottajien tuoretuotteita ja kalajalosteita.

Taivassalon matkailu- ja palveluopas

opas2020-etusivu.jpg

Klikkaa esite auki, selaa ja tutustu taivassalolaiseen elämään.
Voit myös tilata esitteen matkailuneuvonnasta puh. (02) 840 2000 tai kirjaamo@taivassalo.fi

Mist' taivassalolaise tykkävä?

Katso!