Haastepyöräily starttaa vappuna

#

Laitetaan kaikki pyörät pyörimään

Haastepyöräily -kampanja starttaa vappuna

Sähköpyörä, maastopyörä, citypyörä, hybridipyörä, cyclocrosspyörä, laatikko-pyörä, soveltavan liikunnan pyörät, tandempyörä, kickbike jne. Kaiken ikäisille ja tasoisille pyöräilijöille löytyy jonkinlainen polkupyörä omaan pyöräilyyn, joten nyt on hyvä aika ottaa pyörät esiin ja laittaa kaikki pyörät pyörimään!

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa taas vappuna Lounaisessa-Suomessa 41 kunnan alueella. Kirjausalustana toimii ilmainen Liikkuen läpi vuoden mobiilisovellus, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa sekä netissä

ja sen voi ladata sovelluskaupoista. Edellisvuosina Haastepyöräily mobiili-sovellusta käyttäneet saavat vanhalla koodilla tietonsa uuteen mobiiliin. Jos koodi on unohtunut, löytyy se uudesta mobiilista haku toiminnan kautta.

Päivitetty ja uudella nimellä toimiva mobiilisovellus on tehty mahdollisimman matalan kynnyksen alustaksi, jota voi käyttää kaikenikäiset henkilöt ja kirjaukset pystyy tekemään helposti sekä nopeasti, opastaa LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Jokainen polkaisu edistää terveyttä ja on ympäristöteko

Pyöräily on erinomaista terveys- ja hyötyliikuntaa ja myös mielenterveys kohenee ulkona liikkumisen ansiosta. Terveyden edistämisen näkökulmasta liikkuminen kannattaa ottaa osaksi arkea. Lyhyillä matkoilla kaupunki-alueella pyörä on nopein kulkuneuvo ja pyöräilyllä on kaikista liikennemuodoista positiivisin vaikutus sekä yksilöön, yhteiskuntaan ja kansanterveyteen.

Pyörällä liikkuminen on myös edullista, kun ei tarvitse maksaa matkalippuja tai polttoainetta. Myös pyörän pysäköinti on ilmaista, kertoo LiikUn terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Liikkuen läpi vuoden mobiilisovellus kerää ja tallentaa henkilön omat pyöräilyt, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan Haastepyöräilysivun kuntarankingiin, josta näkee pyöräilymäärät kunnittain reaaliajassa kolmessa eri sarjassa eli alle 5000 asukkaan, yli 5000 asukkaan ja yli 10 000 asukkaan sarjat.

Haastepyöräily -kampanja järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntatoimien kanssa 1.5.-25.6. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily.

Taivassalon kunnan sivuilla lisätietoa kampanjakokonaisuudesta.

Share:

icons8-topic-50.png   Aiheet

icons8-realtime-50.png   Ajankohtaista

Katso kaikki