Tule ulkoiluystäväksi iäkkäälle

 

Ulkoiluystävätoiminta

Ulkoiluystävätoimintaa Taivassalossa

Taivassalon kunta on ollut mukana Ikäinstituutin koordinoimassa Voimaa vanhuuteen ikäihmisten terveysliikuntaohjelmassa vuosina 2017-2018. Ohjelma päättyi vuoden 2018 lopussa. Hyvinä käytäntöinä ohjelmasta on jäänyt syys- ja kevätkaudella viikoittain kokoontuva voima- ja tasapainotreeni ikäihmisille Nuortenkodille. Treeni on maksuton ja avoin kaikille ikäihmisille. Treenissä tehdään helppoja tasapainoa ja lihaksistoa kehittäviä liikkeitä.

Keväällä 2019 toteutettiin Ulkoiluystäväksi iäkkäälle  -koulutus. Koulutus oli suunnattu kaikille, jotka haluavat ulkoilla yhdessä iäkkään kanssa ja sen järjestivät vapaa-aikatoimi ja kotihoito yhteistyössä. Koulutus antoi tietoa vapaaehtoistyön periaatteista, valmiuksia ulkoilun avustamiseen ja apuvälineiden käyttöön, valmiuksia kotivoimistelun opastukseen ja sopivien ulkoilureittien valintaan sekä tietoa, missä voi toimia ulkoiluystävänä. Tarkoituksena on tarjota vapaaehtoistyön periaatteisiin nojaavaa ulkoiluapua niille, jotka eivät yksi uskalla tai pysty ulkoilemaan.

Iäkkäiden ulkoilupäivänä 10.9.19 osa kunnan työntekijöistä ja koululaisista opettajineen vieraili Palvelukeskus Poijussa ja tarjosi iäkkäille ulkoiluapua. Jos olet kiinnostunut ulkoiluystävätoiminnasta tai tiedät jonkun, joka tarvitsisi ulkoiluystävää, ota yhteyttä vapaa-aikatoimistoon. Tarkoituksena on kehittää toimintaa.