Virtane vie uusiutuvaa energiaa eteenpäin yhdistäen työt ja osaajat

Virtane-1.jpg

Virtane on uudenlainen palvelu, joka yhdistää sähkötöiden tarvitsijat ja tekijät. Maksuttomalla alustalla virtane.fi palveluntarjoajat voivat esitellä tuotteitaan ja asiakkaat tehdä tarjouspyyntöjä yhdestä paikasta. Ensimmäisessä vaiheessa tarjolla on aurinkopaneeleita ja sähköauton lataustolppia, jatkossa myös muuta arjen asumista helpottavaa. Palvelun tarjoaa Caruna ja se toimii Carunan verkkoalueella.

"Meillä on jatkuvasti käynnissä urakoita ympäri Suomen osaavien sähköalan ammattilaisten kanssa. Asiakkaillamme taas on tarve löytää sellaisia", sanoo kehityspäällikkö Elina Säiläkivi Carunalta. Uusiutuvaan energiaan liittyvät ratkaisut ovat tuotevalikoiman keskiössä. "Kuluttajilla on iso rooli. Mitä enemmän he pystyvät siirtymään uusiutuvaan energiaan, sen parempi koko yhteiskunnan kannalta. Tulevaisuudessa kuluttajat voivat olla myös merkittäviä energian tuottajia.", Säiläkivi sanoo.

Aurinkopaneelit lisääntyvät, sähköautoilu kiinnostaa

Suomen pientaloasukkaista 30 % on suunnitellut hankkivansa aurinkopaneelit kahden vuoden sisällä ja 87 % viiden vuoden sisällä. Myös liikenne sähköistyy kovaa vauhtia: täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen määrä kasvaa maailmalla ja Suomessa kovaa tahtia. Suomen hallituksen tavoite on, että Suomessa olisi sähköautoja ja ladattavia hybridejä teillä 250 000 kpl vuoteen 2030 mennessä. Osuus nousisi siis vajaaseen 10 prosenttiin autokannasta. "Sitä myötä myös tarve hyville latausmahdollisuuksille kasvaa. Ja vaikka hallituksen tavoite toteutuisi, sähköä kyllä riittää, se ei kesken lopu", Säiläkivi lupaa.

Virtane käyttää automatiikkaa kuluttajan apuna

Virtane-palveluun voi syöttää oman kotiosoitteensa, ja tunnistautua pankkitunnuksilla, jolloin voidaan varmistaa, että sähköliittymällä riittää vapaana olevaa kapasiteettia latauslaitteen käyttöön. Tämän jälkeen käyttäjä voi selailla sopivien palveluntarjoajien tuotteita ja pyytää tarjouspyynnöt helposti. Samaan tyyliin toimitaan aurinkopaneelien kohdalla: palvelu kertoo automaattisesti, onko katto soveltuvassa paikassa aurinkoenergian talteenottoon ja kuinka paljon sitä kertyisi.    

Näkyvyyttä uuden ajan start-upeille

Säiläkiven mielestä sähköasioihin liittyy paljon turhaa mystifiointia, mikä rajoittaa tavallisen ihmisen halua tutustua esimerkiksi uudenlaisiin energiaratkaisuihin. Kuitenkin lähes kaiken, – kuten aurinkopaneelit ja sähköauton lataustolpat – voi hankkia valmiiksi asennettuina.

"Virtane-palvelun käyttö on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi, niin ostajalle kuin myyjällekin. Kumppaneita varten käytössä on kumppaniportaali, jossa kaikkia tuotteita ja tarjouspyyntöjä voi hallinnoida kerralla."

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Säiläkivi on optimistinen. "Suomessa on aivan mielettömiä start-uppeja, jotka kehittävät uusia arkea helpottavia ja vastuullisia innovaatioita. Toivottavasti Virtane-palvelu voi auttaa niitä löytämään yleisönsä."

Tule tutustumaan palveluun virtane.fi

Virtane-2.jpg