Pöytä kahdelle -interaktiivinen ääni-installaatio

#

Kirjastossa 7.–15.12.

PÖYTÄ KAHDELLE on musiikintekijä Hilla Väyrysen ja äänitaiteilija Jaakko Aution interaktiivinen ääni-installaatio, joka on suunniteltu erityisesti kaksikkoja varten, olivatpa he sitten rakastavaisia tai ystäviä. Pöytä pyrkii innostamaan heitä tuntemaan läsnäoloa ja läheisyyttä toisiaan kohtaan. Teoksen voi kuitenkin kokea myös yksin, ja se tarjoaa mahdollisuuden heittäytyä mukaansatempaavaan musiikilliseen matkaan.

Jokaisella kuuntelukerralla avautuu ainutlaatuinen sävellysten ja tehtävien yhdistelmä, joka ohjaa kävijät kohtaamaan itsensä ja toisensa käsillä olevassa hetkessä. "Pöytä kahdelle" hyödyntää sattumanvaraisesti arvottuja laulusäkeistöjä, joita yhdistelemällä syntyy yli puoli miljoonaa mahdollista musiikillista tarinaa.

PK_Jaakko Autio.jpg
Installaatio on suunniteltu erityisesti pareille, olivatpa he sitten rakastavaisia tai ystäviä.

Teoksen ydinaiheena on rakkaus ja kahden ihmisen kohtaaminen. Rakkauden teema kietoutuu lempeästi tarot-korttien ja äänitaiteen ympärille. Nämä kaksi taiteen muotoa yhdistyvät tavalla, joka herättää luovuuden ja luo välittömän yhteyden esiintyjän ja kokijan välille. "Pöytä kahdelle" esittää kuulijoille kysymyksiä ja mielikuvatehtäviä sekä arpoo musiikiksi sovitettuja tarot-kortteja. Nämä kortit heijastavat kokijoiden omia pohdintoja ja avaavat mahdollisuuden syvempään itsetuntemukseen.

Teos on osa Varsinais-Suomen Varsinaista kulttuuria -hanketta.

Share: