Nuorisotoimelle myönteisiä hankepäätöksiä

#

Taivassalon kunnan nuorisotoimelle on myönnetty rahoitukset tulevalle lukuvuodelle etsivän nuorisotyön järjestämiseen sekä paikallisen harrastustoiminnan kehittämiseen. Lisäksi nuorisotila Poppariin on nuorten toiveesta haettu avustusta monitoimitulostimelle, ja rahoituspäätös tähän oli myönteinen.

Taivassalon kunta sai etsivän nuorisotyön järjestämiseksi 11 520 euron valtionavustuksen. Avustus käytetään etsivän nuorisotyöntekijän palkkauskuluihin 0,4 henkilötyövuoden osuudella 1.7.2023-30.6.2024 väliseksi ajaksi.  Etsivä nuorisotyö pyrkii tavoittamaan tuen tarpeessa olevat nuoret nykyaikaisin ja monipuolisin keinoin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.Ennaltaehkäisevää työtä ja työn tunnettavuuden lisääminen on ajankohtaista Taivassalon etsivässä nuorisotyössä tulevalla kaudella. Etsivä nuorisotyö on alle 29-vuotiaille suunnattua erityisnuorisotyötä, joka perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön. Etsivää nuorisotyötä järjestää kunnat ja toiminta kattaa lähes koko Suomen.

Nuorisotoimelle myönnettiin avustus paikallisen harrastustoiminnan kehittämiseksi. Valtionavustusta haettiin hakemuksella noin 7040 euroa, toiminnalle myönnettiin avustusta 2100 euroa. Kunnan hyvinvointi- ja nuorisotoimen kerhotoiminnan tavoitteena on tarjota nuorille mielekästä ja ohjattua matalankynnyksen vapaa-ajantoimintaa, jossa on mahdollisuus toimia ryhmässä vertaisten seurassa. Hankkeella mahdollistetaan muutamia harrastuskerhoja, kuten aikido sekä harrastusillat Popparissa. Harrastuskerhot alkavat syksyllä 2023, asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Lisäksi nuorisotila Poppariin haettiin Nuorisoleader-avustusta Cricut-monitoimileikkuritulostimen hankintaan. Cricut-leikkurilla voi leikata monipuolisesti yli 300 erilaista materiaalia ohuista kankaista ja paperista nahkaan. Laittetta voidaan hyödyntää askarteluissa tai esimerkiksi vaatteiden tuunauksessa. Laitteen sekä aloitusmateriaalien hankintaan Leader Varsin Hyvän nuorisotyöryhmä myönsi 499,35 euron suuruisen avustuksen. 


Lisätietoa:
hyvinvointi- ja nuorisopalveluvastaava Noora Mantere p. 050 387 3354 / noora.mantere@taivassalo.fi

 

Leader logo rgb Varsin Hyva PIENI.jpg nuoriso-Leader_vihrea_PERUSTUNNUS_RGB_highres.png

Share:

icons8-topic-50.png   Aiheet

icons8-realtime-50.png   Ajankohtaista

Katso kaikki