Koronarokotukset Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

Ajankohtaistilanne 21.6.2021

Uudessakaupungissa aloitettiin koronavirusta vastaan rokottaminen tammikuun 2021 alussa. Rokotukset etenevät kansallisen rokotusstrategian mukaisesti. Viikon 24 loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 14400 rokotetta. Ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan yksiköiden tehosterokotukset on saatu valmiiksi.

Eri väestöryhmien rokotusaikatauluista ja käytännön järjestelyistä tiedotetaan verkossa ja paikallislehdissä. Rokotusaikatauluun vaikuttaa rokotteiden saatavuus. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi ylimääräisiä kyselyjä henkilöstölle toivotaan vältettävän.

Ajankohtaistilanne päivitetään vähintään kerran viikossa.
 

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävien koronarokotukset käynnissä

25 vuotta tänä vuonna täyttävien tai sitä vanhempien koronarokotukset ovat vuorossa viikosta 25 alkaen. Riskiryhmien 1 ja 2 rokotukset jatkuvat, riskiryhmien alaikäraja molemmissa ryhmissä 16 vuotta (pitää olla täyttänyt 16).

Koronarokotusajat viikolle 25 avautuivat varattavaksi verkossa to 17.6. klo 12. Osa ajoista on varattavissa sähköisessä ajanvarauspalvelussa ja osa ajoista jaetaan rokotuspuhelimeen soittaville. Jos olet soittanut koronarokotteen ajanvarausnumeroon, niin soittosi on huomioitu ja olet jonossa. Soitamme rokotettaville järjestyksessä aina, kun rokotusaikoja avataan. Suosittelemme verkkopalvelun käyttöä, koska puhelinpalvelumme on ruuhkautunut.

Rokotusajan voi varata sähköisessä ajanvarauspalvelussa tai puhelimitse 02 4612 517. Voit jättää viestin automaattiin, josta hoitaja soittaa takaisin jonossa seuraavana olevalle siinä vaiheessa, kun rokotusaikoja on annettavana. Pahoittelemme puhelinlinjamme ruuhkautumista. Mikäli et pääse vastaamaan rokotenumerosta saapuvaan puheluun, älä tee takaisinsoittoa vaan sinulle soitetaan uudestaan!

Rokotuspaikkana ensimmäisissä rokotusannoksissa toimii Uudessakaupungissa Rokottamo osoitteessa Välskärintie 2A. Jo aikaisemmin Terveystiellä annettujen rokotusten tehoste annetaan myös Terveystiellä. Muissa kunnissa oma terveysasema. Uudessakaupungissa rokotuspäiviä on joka viikko, pienemmillä terveysasemilla joka toinen viikko. Viikosta 19 (10.5.)alkaen 1. rokotukset annetaan osoitteessa Välskärintie 2A (Rokottamo). 2. rokotukset annetaan edelleen Terveystiellä niille, joiden 1.rokotus siellä annettu.

 

Aikoja avataan sitä mukaa lisää, kun rokotteiden saapuminen varmistuu.

Tehosterokotusten (2. annos) aikojen vaihtaminen sallitaan ainoastaan pakottavista syistä!

Rokotusajan voivat varata viikolle 25:

  • 1996 vuonna syntyneet ja tätä vanhemmat
  • Riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat yli 16-vuotiaat

Verkkoajanvarauksessa huomioitavaa: 

  • Tarkista, että olet varaamassa aikaa oikeaan palveluun (Covid rokote) ja toimipisteeseen.
  • Jokaiselle rokotukseen tulevalle on varattava oma aika, eli omaishoitaja ei voi tulla samalla varauksella kuin ikäihminen. 


Kuulo- ja puhevammaisen asiakkaan ajanvaraukset koko yhteistoiminta-alueella tekstiviestitse numerosta 050 5944578.