Koronarokotukset Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella

Ajankohtaistilanne 29.4.2021

 

Uudessakaupungissa aloitettiin koronavirusta vastaan rokottaminen tammikuun 2021 alussa. Rokotukset etenevät kansallisen rokotusstrategian mukaisesti. Viikon 17 loppuun mennessä yhteistoiminta-alueella on annettu noin 8400 rokotetta. Käynnissä ovat myös ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan yksiköiden tehosterokotukset.

Eri väestöryhmien rokotusaikatauluista ja käytännön järjestelyistä tiedotetaan verkossa ja paikallislehdissä. Rokotusaikatauluun vaikuttaa rokotteiden saatavuus. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi ylimääräisiä kyselyjä henkilöstölle toivotaan vältettävän.

Ajankohtaistilanne päivitetään vähintään kerran viikossa.
 

Tänä vuonna 55 vuotta täyttävien koronarokotukset sekä riskiryhmien 1 ja 2 rokotukset käynnissä

 

55 vuotta tänä vuonna täyttävien tai sitä vanhempien koronarokotukset ovat nyt vuorossa. Riskiryhmien 1 ja 2 rokotukset jatkuvat, riskiryhmien alaikäraja molemmissa ryhmissä 16 vuotta (pitää olla täyttänyt 16).

Koronarokotusajat viikolle 18 avautuvat varattavaksi verkossa pe 30.4 klo 12. Osa ajoista on varattavissa sähköisessä ajanvarauspalvelussa ja osa ajoista jaetaan rokotuspuhelimeen soittaville. Jos olet soittanut koronarokotteen ajanvarausnumeroon, niin soittosi on huomioitu ja olet jonossa. Soitamme rokotettaville järjestyksessä aina, kun rokotusaikoja avataan. Suosittelemme verkkopalvelun käyttöä, koska puhelinpalvelumme on ruuhkautunut.

Rokotusajan voi varata sähköisessä ajanvarauspalvelussa tai puhelimitse 02 4612 517. Voit jättää viestin automaattiin, josta hoitaja soittaa takaisin jonossa seuraavana olevalle siinä vaiheessa, kun rokotusaikoja on annettavana. Pahoittelemme puhelinlinjamme ruuhkautumista.

Rokotuspaikkana toimii Uudessakaupungissa vanha terveyskeskus osoitteessa Terveystie 4. Muissa kunnissa oma terveysasema. Uudessakaupungissa rokotuspäiviä on joka viikko, pienemmillä terveysasemilla joka toinen viikko.

 

Viikosta 19 (10.5.) alkaen 1. rokotukset annetaan osoitteessa Välskärintie 2A (Rokottamo). 2. rokotukset annetaan edelleen Terveystiellä niille, joiden 1.rokotus siellä annettu.