Influenssarokotus

Influenssarokottaminen käynnistyy poikkeusoloissa

 

Varsinaisia rokotuspäiviä ilman ajanvarausta ei tänä vuonna Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella järjestetä, vaan kaikki rokotustoiminta tapahtuu ajanvarauksella. Ajanvaraus hoituu helpoiten verkossa ja sitä tulemme suosittelemaan kaikille. Ajan varaaminen sähköisesti on helppoa ja nopeaa eikä se vaadi tunnistautumista, mikäli asiakas on yhteistoiminta-alueen kuntalainen ja aiemmin palveluissa asioinut.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääset Uudenkaupungin verkkosivulta terveyspalveluiden valikosta. Rokotusaikoja tulee kaikille yhteistoiminta-alueen terveysasemille. Huomaa aikaa varatessasi valita oikea toimipaikka. Uudenkaupungin ajat ovat neuvolan toiminnan alaisia, siksi toimipaikkana verkkoajanvarauksessa on neuvola ja rokotuspaikka Terveystiellä terveyskeskuksessa. Työterveyshuollon ajat ovat tarkoitettu vain työterveyshuollon asiakkaille!
 
Jos sähköinen asiointi ei jostain syystä onnistu, rokotusnumerosta 02 4612 517 (takaisinsoittopalvelu) voi myös varata aikoja.

 
Rokottaminen alkaa vaihtelevasti terveysasemittain loka-marraskuussa. Uusia aikoja lisätään varattavaksi aina rokotteiden saatavuuden mukaan. Vastaanotolla muista syistä asioiville tarjotaan jo nyt rokotusta. Asioit siis terveysasemalla hoitajan vastaanotolla, neuvolassa tai kouluterveydenhoitajan vastaanotolla, voit samalla kysyä rokottamisen mahdollisuutta.
 
Tiedotamme asiasta lisää paikallislehdissä ja sähköisissä kanavissa.

HUOM! Kaikilla rokotukselle tulevilla asiakkailla tulee olla puettuna suu-nenäsuojus.

Faktaa:

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta, kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöltä. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

 
Suojan syntymiseen menee noin 2 viikkoa. Influenssarokotteiden suojateho vaihtelee kaudesta toiseen. Suurin osa rokotteen ottaneista välttyy influenssalta. Jos rokotettu saa influenssan, on tauti yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa. (Lähde: THL).