YLAREUNA_kuva1

YLAREUNA_kuva2

Matkailu

Taivassalo vehmaine, karun kauniine tammilehtoineen ja tuulessa merenä aaltoilevine viljapeltoineen – kappale kauneinta Suomea. Nämä seudut kiinnostivat jo viikinkejä, ristiretkeläisiä, kauppa- ja aatelismiehiä, jotka kaikki jättivät Taivassaloon omat merkkinsä.

Taivassalo on merellinen matkailukunta. Taivassalo omaleimaisine saarineen ja rannikkoalueineen tarjoaa kävijöille monipuolista nähtävää. Ne ovat myös kohtauspaikka, jossa erilaiset elementit saavat kosketuksen toisiinsa: maa ja meri, perinteiset elämänmuodot ja kehittyvä matkailu, satamat ja venevalkamat sekä sukupolvesta toiseen säilyneet kalastusmenetelmät. Kauniiden maisemien ja meren tarjoamien virkistysmahdollisuuksien ansiosta rannikkoalueet ovat merkittäviä matkailukohteita.

Merellinen saaristokunta houkuttelee lepoa ja virkistystä tavoittelevia lomanviettäjiä aurinkolomalle, sukeltamaan, kalastamaan, risteilemään tai luontoretkeilemään. Taivassalossa on 2000 kesämökkiä, yli 180 saarta ja yli 300 kilometriä merenrantaa.

Heinäkuun alussa järjestettävä Silakrysäys on markkinarieha Silakan ympärillä. Maittavia herkkuja, tapahtumia ja näyttelyitä sekä torimyyntiä. (Silakrysäyksen torimyyntipaikat 060 030 8402).

Taivassalossa toimii useita matkailu-, majoitus ja ravitsemusalanyrityksiä. Torin torikahvila houkuttelee kesäisin virkistäytymään. Myynnissä mm. paikallisten tuottajien tuoretuotteita ja kalajalosteita.

Taivassalon uusin matkailuesite on valmistunut. Voit ladata sen täältä (pdf-tiedosto, 7,6 MB) tai tilata matkailuneuvonnasta 02 840 2000, info@taivassalo.fi

 

Hae sivuilta:
Kuntarekry

Kuntajako 2014

Kansalaisneuvonta
Taivassalon kunnanvirasto  |  Keskustie 9, 23310 Taivassalo  |  Puh. +358 (0)2 840 2000  |  Fax +358 (0)2 878 743  |  info@taivassalo.fi  |  WEBMAIL